Masa maślana - ulepszona

Chciałam się podzielić nowym przepisem na masę maślaną do obkładania tortów. Ten sposób przygotowywania masy opracowałam na zasadzie prób i bledów - mysle, ze jest idealny.

Potrzebujemy :
-jedno dobre, prawdziwe masło
-opakowanie cukru pudru - 400g
-dwie łyżki mleka

Oprocz ilosci skłądnikó ważne też jest sposób w jaki przygotujemy masę. 
Masło miksujemy na wysokich obtorach kilka chwil. Ważne, aby to masło było wcześniej wyjete z lodowki - miekkie.
Nastepnie dodajemy caly cukier i mleko - najpierw powoli miksujemy chwile - az skladniki sie połączą. Nastepnie na wysokich obrotach przez okolo 2 minuty ubijamy calosc. W rezultacie otrzymamy mase o fajnej  "lekkiej" konsystencji. 
Dosc ciezko jest nia oblozyc tort dla pocatkujacych - ale ma ta cudowa zalete, ze daje sie idealnie równo wygładzić - co jest ważne jeśli nie chcemy tortu z cellulitem ;-D

Aby obejrzeć torty z użyciem masy maślanej zapraszam na stronę www.lukrowefantazje.com.pl znajdzies tam torty dla dzieci, urodzinowe, na wesele, chrzest - na zamówienie :-)

Zapraszam!

1 komentarze:

Anonimowy pisze...
16 grudnia 2012 23:29

Masa smaczna ale cukier puder wyczuwalny bardzo mocno przy takiej jego ilości :) kolejny do testowania ten z jedną szklanką pudru :)

Prześlij komentarz